Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Anders

BoerkaVandaag 16 juni 2014 verschijnt een bericht in de Telegraaf dat Minister Timmermans een brief heeft gestuurd aan de Tweede kamer. Op zich is dat geen nieuws, want dat doet hij wel vaker, maar in deze brief blijkt hij te melden dat er nogal wat ‘Nederlandse’ jihadstrijders zich hebben aangesloten bij de Islamitische strijders van ISIS (Islamitische Staat in Irak en SyriĂ«). Minister Timmermans meldt dat Nederland maatregelen gaat nemen en zelfs al heeft genomen om te voorkomen dat Nederlanders naar het buitenland reizen om zich bij groeperingen als ISIS aan te sluiten. Een uitspraak van Timmermans die is te vergelijken met het gehinnik van een dood paard.

Elke malloot, crimineel of levensgevaarlijke gek kan ons land inmiddels in- en uitwandelen, rijden of vliegen vanwege die fijne open grenzen. Of zet hij iemand bij de moskee die tegen de bezoekers het gebruikelijke “magge nie doen” zegt? Waarna ze hun middelvinger opsteken (als hij niet is afgesneden door de Taliban na het stemmen) en vervolgens op pad gaan naar het strijdtoneel om een jaar later volledig verknipt terug te komen. Maar daar hebben we opvang voor, dat is al geregeld. Een leger (what’s in a name) psychiaters, psychologen en andere zielenknijpers staat klaar voor de getraumatiseerde jihadist.

De soennieten tegen de sjiieten. Uit een peiling bleek dat 40% van alle soennieten hun sjiietische geloofsgenoten niet als echte moslims beschouwen. Maar waarom niet?
In 632 stierf de profeet Mohammed. De meerderheid steunde de vriend en schoonvader van Mohammed, Abu Bakr, als opvolger terwijl anderen de neef en schoonzoon van de profeet, Ali, tot opvolger benoemden. De volgelingen van Abu Bakr werden de soennieten en die van Ali de sjiieten.
Een meningsverschilletje dat bijna 1400 jaar geleden plaatsvond.

Nu zal onze regering binnenkort wel gaan roepen dat we al die arme sjiieten moet opvangen, net zoals die tienduizenden bootvluchtelingen. Kom maar jongens!
Want nu zijn de sjiieten de “bedreigde diersoort”, maar straks is het omgekeerde weer het geval. Dan zijn de soennieten weer aan de beurt. Kom maar jongens! Want Ă©Ă©n dingen hebben ze gemeen, ze slachten elkaar met liefde en vooral vol geloofsovertuiging af.

De gruwelijke beelden van de slachtpartijen zijn inmiddels overal te zien, want die jongens van ISIS zijn maar wat trots op hun gewelddadige en brute daden. Fijne onderschriftjes bij de foto’s over “laffe voeten die naar hun dood wandelen” en over “ongelovige honden die moesten sterven”. Nogmaals, het gaat om een meningsverschilletje van 1400 jaar geleden.

Afgelopen week zag ik de speelfilm Philomena, met Judi Dench in de hoofdrol. Het waargebeurde en indrukwekkende verhaal van Philomena Lee die in 1952 als tiener zwanger raakt in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd en bevalt daar van een zoon. Uiteindelijk wordt haar kind voor adoptie naar Amerika gestuurd en Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar naar hem op zoek. Ik zal u de clou besparen mocht u de film nog willen zien.

In Ierland stuitte men letterlijk op een beerput die tot aan de rand was gevuld met schedels en botten. Na onderzoek had men in ieder geval 796 namen, maar ook bewijzen dat de baby’s en kinderen om het leven waren gekomen door ondervoeding, verwaarlozing en ziektes als mazelen, buikgriep en longontsteking. Hun moeders hadden niet voldaan aan de eisen van de katholieke kerk, ze waren niet kuis genoeg geweest en dat gebeurde slechts 60 jaar geleden.

Ieten, ieken.
Istenen, lanten en fisten.
Ormden, ranten en ventisten.
Ze zijn of waren allemaal hetzelfde, het zijn mensen die vinden dat andersdenkenden geen recht van leven hebben of in het uiterste geval gewoon dood moeten. En als het even kan door middel van die vreselijke ziekte die Ajaan Hirsi Ali kreeg toegewenst van Fawaz Jneid, die tot 2012 imam was in een Haagse moskee.
Zij dacht anders dan hij.

Kom maar jongens en meisjes, hier is nog plek zeggen onze bestuurders en het geld dat we voor jullie nodig hebben, halen we wel weg bij de ouderenzorg.
Ik denk daar anders over.

Tags: , ,

Laat een reactie achter